ŽONGLERSKA BANDA

20. 7. - 30. 7. 2023

Cena 350€

Prijavi se

Masterclass je namenjen vsem, ki radi mečejo stvari v zrak. V poštev pridejo tehnike manipulacije objektov, zavedanja skupine, oblikovanje skupinskih slik preko principa “mašin”, individualno, partnersko in skupinsko žongliranje ter zabava.

Učili_e se bomo različnih žonglerskih trikov, vadili žongliranje na mestu ter v premikanju, preizkušali_e medsebojno podajanje na kratke in velike razdalje, delali_e vaje iz improvizacije ter globoko upoštevali principe uličnega gledališča. Delali_e bomo na dinamiki stvari v zraku in med nami, skupinskem tempu in tehniki figur. Morda si kakšno celo izmislimo.

Dobrodošle_li tako tehnični_e žonglerji_ke z veseljem do javnega razkazovanja znanja, ljubitelji_ce te abstraktne umetnosti, kot tudi začetniki_ce. Če te ta delavnica pritegne, pa še ne znaš žonglirat, žogice v roke! Na samem masterclassu ne bomo učili osnov žongliranja, a bomo našli pot za vse nivoje znanja.

kolektiv Cirkokrog (SI)

Kolektiv Cirkokroga in ostali članice in člani, je skupina, ki veliko svobode najde v improviziranem skupinskem gibu in se s skupinskim ustvarjanjem in vodenjem delavnic na različne načine ukvarja že več let. Znanje so člani in članice nabirale medvrstniško, na različnih izobraževanjih, masterclassih in konvencijah pod vodstvom izkušenih cirkusantov in pedagogov. Kar se tiče uprizoritvene umetnosti ima kolektiv zaledje iz uličnega gledališča, gledališča zatiranih, fizičnega gledališča, cirkuških šol, ustvarjanja v večjih skupinah ter oblikovanju lastnih produkcij. Naše vaje, srečevanja in skupno gibanje so nebesedni manifest našega delovanja: naša telesa sodelujejo, se igrajo in se podpirajo. So metafora za to, kako se v širšem delovanju povezujemo kakor osebe.

Slovensko združenje za cirkuško pedagogiko - Cirkokrog je prostovoljno, samostojno, nevladno združenje z nepridobitnimi cilji in združuje cirkuške pedagoge in cirkuške pedagoginje ter mlade in mladinske delavce in delavke, ki se ukvarjajo s cirkuškimi aktivnostmi s katerimi spodbujajo kreativno izražanje, občutek povezanosti in sodelovanja, vzgojo, izobraževanje, opolnomočenje, promocijo, zaščito oziroma pomoč ter aktivacijo otrok, mladine in drugih skupin.

Prijavi se