zA OBISKOVAlCe

VSTOPNICE Predprodaja festivalskih vstopnic že poteka na spletnem mestu MOJEKARTE in na vseh njihovih prodajnih mestih po Sloveniji. Vstopnice so do 26.7. na voljo po znižani ceni. Dnevne vstopnice bo mogoče kupiti le na vhodu na prizorišče.

  • Early Bird do 31. 12. 2023 39 €
  • Early Bears do 31. 5. 2023 49 €
  • Predprodaja do 26. 7. 2023 59 €

Od četrtka 27. julija do sobote 29. julija lahko vstopnice kupite na vhodu uro pred pričetkom programa. Cene vstopnic na licu mesta:

  • Festivalska vstopnica 70 €
  • Festivalska vstopnica (dijaki, študenti, upokojenci) 50 €
  • Dnevna vstopnica, četrtek 27. 7. 20 €
  • Dnevna vstopnica, petek 28. 7. 35 €
  • Dnevna vstopnica, sobota 29. 7. 35 €
  • Dnevna vstopnica za prebivalce Loške doline 10 €
  • V nedeljo, 30. 7., je vstop prost!

Otroci do 14. leta starosti prejmejo brezplačno vstopnico. Za spremljevalca invalida je vstop prost.

Koncerti bodo na sporedu od četrtka od 17. ure dalje do nedelje do 16. ure, ko se festival zaključi. Za več informacij si oglejte program festivala.

NAMESTITEV Kampiranje je možno na dveh zelenicah. Prva je poleg festivalskega prizorišča, druga pa je od festivalskega prizorišča oddaljena 800 m. Dostopni bodo tudi tuši z mrzlo vodo. V kampih ni električnih vtičnic. Obiskovalci si lahko kuhate v lastni režiji (z gorilnikom), vendar je kurjenje odprtega ognja prepovedano. Kamperji in avtodomi so lahko parkirani na parkirišču.

KAKO DO NAS Festival se odvija na območju gradu Snežnik (Kozarišče 67, 1396 Stari trg pri Ložu). Na festival se pripeljite skupaj. Pridruži se Facebook skupini Prevozi Floating Castle, kjer lahko ponudiš ali poiščeš prevoz do festivala. 
Za prevoz iz Ljubljane lahko uporabiš tudi: Prevozi.org (“Ljubljana” – “Stari trg pri Ložu”) ali avtobus Nomago (”Ljubljana Avtobusna Postaja” – ”Stari trg pri Ložuv / Iga Vas / Iga Vas Š”). Najbližja železniška postaja je na Rakeku, kjer lahko prestopiš na avtobus do Starega trga pri Ložu.

PARKIRIŠČE Za obiskovalce, ki se boste na festival pripeljali z avtomobili, bo organizirano parkirišče pred vhodom na festival. Upoštevajte označbe oz. navodila osebja. Prireditev poteka na zaščitenem območju, zato prosimo, da parkirate izključno na označenem območju in s tem pomagate pri ohranjanju dobrih odnosov z lokalnimi lastniki zemljišč. Naprošamo vas, da vse avtomobile umaknete s parkirišča najkasneje do nedelje zvečer, 30. 7. 2023 do 20. ure.

FESTIVALSKO PRIZORIŠČE (zemljevid)

SANITARIJE Na festivalskem prizorišču bodo zagotovljene sanitarije. Trenutno iščemo okoljsko prijaznejše možnosti.

VODA Na festivalskem prizorišču bo dostop do tekoče pitne vode.

ODPADKI Na festivalskem prizorišču bodo na voljo koši za ločeno zbiranje odpadkov in pepelniki, zato ni razloga, da bi za seboj pustili prostor nečist. Obiskovalce prosimo, da na festivalskem prizorišču odpadke odlagajo v koše ter pospravijo svoj kamping kotiček.

TRŽNICE Na prireditvenem prostoru bodo stojnice z različnimi izdelki, festivalska tržnica s hrano. Obiskovalce spodbujamo, da prinesejo svoj krožnik in pribor, saj tako lahko skupaj zmanjšamo število odpadkov, ki jih bo festival proizvedel. Na območje festivala je dovoljeno uživati lastno hrano in prigrizke. Kurjenje odprtega ognja pa je na celotnem festivalskem območju strogo prepovedano!

ŽIVALI Festival je živalim prijazen. Prosimo, da za njimi počistite iztrebke.

DRUŽINE Kampiranje je zelo osnovno. Družine in miroljubci imajo možnost kampiranja v kampingu, ki je nekoliko oddaljen od glavnega festivalskega prizorišča (cca. 10 min peš). Poseben sklop programa je posvečen otrokom in družinam. Več informacij lahko najdete pod zavihkom »program« in oznako »otrokom prijazno«.

Možnost varstva: V bližnji vasi Klance (8 km od festivalskega prizorišča) zavod SATIA nudijo varstvo otrok po dogovoru. Starši lahko pripeljete svoje otroke k Petri tudi na počitniški tabor, od ponedeljka do petka (24.7. - 28.7.2023). V zavodu  SATIA so pripravili pester počitniški program, za šoloobvezne otroke (8-14 let). Čas preživljajo v neokrnjeni naravi, z živalmi, z bogatimi vsebinami - delavnice za telo in duha. POZOR  -"Floating castle" starši dobijo poseben popust! Za več informacij se obrnite na Petro Komidar (031 325 512) ali obiščite spletno stran zavoda SATIA, pogledate pa lahko tudi na njihovo Facebook stran.