Masterclass Info

Predstavljamo vam Floating Castle masterclass in Etno Histeria World Orchestra 2023!

12 intenzivnih mojstrskih delavnic bo v obdobju med 17. 7. in 30. 7. 2023 potekalo na istem mestu kot Etno Histeria World Orchestra in Festival Plavajoči Grad: globoko v snežniških gozdovih pri Gradu Snežnik.

Okoli 200 glasbenikov, cirkusantov, animatorjev, plesalcev, igralcev, lutkarjev in akrobatov bo izpopolnjevalo svoje veščine z izkušenimi mentorji, ob večerih pa se bodo družili ob jam-sessionih, predstavah in plesu.

Proces delavnic se bo navezal na vizualne instalacije ali odre, ki jih bo izdelalo 30 scenografov in scenografk, vzpodbujali pa bomo tudi trans-žanrska sodelovanja med samimi masterclassi (npr. akrobacija + freestyle rap + ples). Končna produkcija se bo izvedla v obliki performativno-vizualnega okolja na festivalu Plavajoči Grad med 27. in 30. julijem.

Produkcija posamezne delavnice se lahko razvije v predstavo, instalacijo, koncert, intervencijo, procesijo, animacijo ali kombinacijo vsega. Spodbujamo tudi nastanke zametkov in povezovanja, ki se bodo v končno produkcijo razvila šele po samem festivalu.

Cena za masterclass vključuje:

  • hrano (3 obroki v času delavnic, 1 obrok na dan v času festivala)
  • brezplačno kampiranje (vendar prinesite svoj šotor)
  • festivalsko vstopnico

POMEMBNO: Mesta na delavnicah so omejena! V primeru, da boste izbrali masterclass, ki je že poln, vas bomo o tem obvestili ter vas dodali na čakalno listo, lahko pa si seveda izberete drug masterclass.

Torej, dovolj bodi besed, potopite se v opise in si izberite svoj masterclass!

Etno Histeria World Orchestra
E: etno.histria@gmail.com (Laura)

Floating Masterclasses
E: masterclass.floating@gmail.com (Sara, Olivija)