PLES JE

22. 7. - 30. 7. 2023

Cena 350€

Prijavi se

Na delavnici bo ustvarjeno spodbujajoče in varno okolje, primerno za plesno raziskovanje in skupinske refleksije. Potopili se bomo v naše individualne fizikalnosti in čute, odprti bomo za tisto, kar se nas dotakne zunaj nas, in raziskovali bomo neskončnost polja imenovanega ples.

Udeleženci_ke se bodo srečali z elementi sodobnega plesa, improvizacije, kontaktne improvizacije, hipne kompozicije in z refleksijo konvencij. Četudi imate drugo plesno ozadje, ki je navidezno nepovezano (hip hop, standardni plesi, borilne veščine, itd.), naj vas to ne ustavi. Raznolikost poganja refleksijo.

Tekom petih dni se bomo prepustili navdihom festivalskega prizorišča in ustvarili kratke plesne intervencije, katere bomo izvedli na samem festivalu Plavajoči grad.

Ali vemo kaj ples je? Kaj je ples in kaj je njegov potencial? Raziščimo skupaj ta vprašanja in se pustimo presenetiti!

Za koga: za vse plesalce z dobro plesno osnovo in izkušnjami. Vabljeni plesalci vseh zvrsti. Starostna omejitev: 17+.

Zala Pezdir (SI/SE)

Zala je prekaljena in uveljavljena plesna ustvarjalka, z več kot dvajset letnimi izkušnjami na področju ustvarjanja, nastopanja, pisanja in učenja plesa. Njen diapazon je širok in zaobjema najrazličnejše stile in pristope: klasični balet, sodobni ples, improvizacija, kontaktna improvizacija, glasba in gib, gib in glasba, ples za zdravje in socialno kohezijo, čuteče telo, kulturno telo, … ter drugi povsem različni aspekti, ki skupaj z naštetim sestavljajo celosten svet. Sicer Slovenka, ki trenutno živi na Švedskem in se udejstvuje na mednarodnem nivoju. Zanima jo interdisciplinarno delo, opisala bi se kot plesalko, kulturno antropologinjo in glasbenico.

Prijavi se