KATASTROFA! - IMPROVIZIRANA GRŠKA TRAGEDIJA

22. 7. - 30. 7. 2023

Cena 350€

Prijavi se

Tekom delavnice bodo udeleženci_ke dobili orodja za izvedbo improvizirane grške tragedije v stilu Ajshila. Poudarek bo na “veliki”, intenzivni in čustveni igri. Kombinacija koreografije in dramskega dialoga med ljudmi, zborom in bogovi, bo oživila arhetipne teme grške tragedije: usoda, maščevanje, krivica in moč. Nori preroki, naslavljanje bogov, izdaje, umori, bitke, praznovanja, satiri in pesmi. Pristop bo izjemno fizičen, s fokusom na dinamični in zborovski uporabi teles, prav tako pa bo fokus na igrivi in ustvarjalni uporabi uprizoritvenega prostora.

Velik del delavnice bo posvečen oblikovanju zbora, ki bo tudi poglavitni del naših predstav. Člani zbora so vedno na odru in njihove akcije ustvarijo zgodbo korak za korakom. Lepota zbora je v njegovi ubranosti, katero pa lahko v improvizaciji dosežemo le z pozornim poslušanjem naših soigralcev_k.

Cilj delavnice je, da se pripravi 45-minutni improvizirani performans v stilu grške tragedije, prav tako pa so možne manjše intervencije po festivalskem prizorišču, ki lahko tudi vključujejo manjše skupine gledalcev/ obiskovalcev.

Mentorica priporoča branje Ajshilove Oresteje pred začetkom delavnice, da se seznanite z glavnimi zgodbami in temami.

Ollie Rasini (IT)

Ollie Rasini je italijansko-ameriška improvizatorka in izučena igralka, ki obožuje gibanje. Živi in dela v Bologni, kjer je del Teatro a Molla improvizacijske skupine. Poleg tega uči gledališče delavnice za odrasle, mladostnike, ljudi z omejitvami in socialnimi delavci. V okviru Teatro delle Due uči delavnice s poudarkom na delih W. Shakespearja, prav tako pa tudi redno nastopa v shakespearjanskih produkcijah in drugih dramskih igrah.

Prijavi se