FREESTYLE RAP

22. 7. - 30. 7. 2023

Cena 350€

Prijavi se

Na freestyle rap delavnici se bodo udeleženci lahko naučili kako ustvarjati rime v prostem

slogu, brez predpriprave besedila, na licu mesta le z nekaj predlogi za nastanek pesmi.

Naučili se bodo kako uporabljati zmožnost hitrih besednih asociacij/iger, kako v trenutku

reagirati na določen dražljaj v prostoru, kako improvizirano kreirati zgodbo, kako nastopati in

pritegniti občinstvo ter kako črpati snov iz lastne domišljije.

Namen delavnic je približati freestyle rap kulturo celotni Sloveniji in svetu v širšem obziru.. Spodbujati mlade h govoru, razmišljanju, pogovarjanju, izražanju čustev, misli, kritičnem razmišljanju in refleksiji trenutnega družbenega stanja s pomočjo rapa in jih s tem jih spodbuditi h glasbenem ustvarjanju.

S pomočjo improvizacije pomagati posamezniku-ci pri interakciji z ljudmi ter razumeti izkušnje in doživetja drugih ljudi brez predsodkov. Ozavestiti ljudi, da je rap poezija ob glasbeni podlagi lahko odlično vodilo za izražanje čustev, družbenih težav ter posameznikovega ustvarjalnega potenciala. Ohraniti, razumeti in kreativno uporabljati (slovenski) jezik.

Urh Mlakar (SI)

Urh Mlakar - UM, 25 letnik iz Ljubljane, je kreativni direktor studia STVA UHO, poleg tega se ukvarja s sinhronizacijo risank, z moderiranjem dogodkov, z igro, s produciranjem glasbe, z režijo, s scenaristiko ter z animatorstvom. Kot rapper deluje v freestyle skupini UM & KUNA Freestyle Show, kot backvokalist pa v hip hop fusion bandu Skova in Skovani. Kot mentor in animator freestyle ter impro gledaliških delavnic redno sodeluje s projekti v sklopu MOL (Mladi Zmaji, ULCA, ŠKD Gor, CMK koper, Pionirski dom, Asvalt). Je pa tudi trenutni državni prvak v freestyle rapu.

Prijavi se