ETNO HISTERIA WORLD ORCHESTRA

17. 7. - 30. 7. 2023

Cena 350€

Prijavi se

Etno Histeria World Orchestra je mednarodni projekt, ki že več kot 20 let združuje vrhunske glasbenike s celega sveta. Vsako leto sredi poletja iz skoraj vseh kontinentov pripotujejo glasbeniki ali v slovensko Istro ali h gradu Snežnik in tam intenzivno vadijo program, ki ga v času delavnic ustvarijo skupaj. Glasbeniki si med seboj izmenjujejo ljudske in tradicionalne skladbe iz svojih okolij, v nekaterih primerih tudi avtorske skladbe, ki se nato manifestirajo v zvoku avtorske interpretacije 70 do 100-članskega orkestra.

Po intenzivnem tednu vzajemnega učenja in ustvarjanja se orkester odpravi na turnejo po Sloveniji in na koncertih postreže z okusno mineštro skladb iz celega sveta, ki jih začini z avtorskim pristopom vsakega od udeležencev. Orkester vodi skupina izkušenih mentorjev, igra brez not in z improvizacijo ustvarja vedno nove dinamike, zato je tudi vsak koncert njihove turneje nov in nepričakovan dogodek tako za poslušalce kot za orkester. Do sedaj je orkester izdal že 4 albume, njegov čar pa je tudi to, da se po turneji orkester vsako leto znova razide in vsako leto znova tudi vzkali.

Cilj teh delavnic je pot in ne produkt. Ravno zato je znotraj igrane glasbe orkestra veliko improvizacije in nepričakovanih obratov in morda je bolj kot na sami ljudski in etno glasbi poudarek na ljudskosti predajanja glasbe naprej in v svet.

https://ehwo.bandcamp.com/album/etno-histeria-world-orchestra-2021

Prijavi se